Káposztás tészta sült csirkecombbal

Kezdőlap / Receptek / Káposztás tészta sült csirkecombbal

Káposztás tészta sült csirkecombbal

Óra ikon 90 perc
Kanál ikon haladó

Hozzávalók 4 főre

  • 400 g Gyermelyi 4 tojásos fodros kocka
  • 8 db csirke alsócomb
  • 1 fej hagyma
  • 300 g káposzta
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • só, őrölt bors

Elkészítés

Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. Megtisztítjuk a csirkecombokat, lemossuk, és leszárítjuk. A káposztát lereszeljük, sózzuk és állni hagyjuk 20-30 percig. A combokat fűszerezzük, a hagymát felkockázzuk, és tepsibe tesszük. Rátesszük a combokat, meglocsoljuk az olaj felével, teszünk alá vizet, és sütőben megsütjük. A maradék olajon karamellizáljuk a cukrot, majd rátesszük a kinyomott káposztát. Elkeverjük, egy kevés vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk, letakarjuk, és pároljuk. Ha elkészült, összekeverjük a kifőtt tésztával, fűszerezzük, és serpenyőben megpirítjuk.

Tálaláskor tányérra tesszük a káposztás tésztát, mellé a sült csirkecombokat és köré a hagymás szaftot.