Káposztás tészta sült csirkecombbal
Hozzávalók 4 főre
- 400 g Gyermelyi 4 tojásos fodros kocka
- 8 db csirke alsócomb
- 1 fej hagyma
- 300 g káposzta
- 1 dl olaj
- 1 evőkanál cukor
- só, őrölt bors
Elkészítés
Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. Megtisztítjuk a csirkecombokat, lemossuk, és leszárítjuk. A káposztát lereszeljük, sózzuk és állni hagyjuk 20-30 percig. A combokat fűszerezzük, a hagymát felkockázzuk, és tepsibe tesszük. Rátesszük a combokat, meglocsoljuk az olaj felével, teszünk alá vizet, és sütőben megsütjük. A maradék olajon karamellizáljuk a cukrot, majd rátesszük a kinyomott káposztát. Elkeverjük, egy kevés vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk, letakarjuk, és pároljuk. Ha elkészült, összekeverjük a kifőtt tésztával, fűszerezzük, és serpenyőben megpirítjuk.
Tálaláskor tányérra tesszük a káposztás tésztát, mellé a sült csirkecombokat és köré a hagymás szaftot.