Fokhagymás-mascarponés-gombás orsó

Kezdőlap / Receptek / Fokhagymás-mascarponés-gombás orsó

Fokhagymás-mascarponés-gombás orsó

Óra ikon 40 perc
Kanál ikon kezdő

Hozzávalók 4 főre

  • 400 g Gyermelyi 4 tojásos orsó
  • 4 szál zöldhagyma
  • 200 g vegyes gomba
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 0, 5 dl olívaolaj
  • 150 g mascarpone
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál oregánó
  • só, őrölt bors

Elkészítés

Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A hagymát gorombára vágjuk, a gombát szeleteljük. Forró olajon megpirítjuk a gombát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az összevágott zöldhagymát. Összepirítjuk rövid ideig. Megszórjuk a durvára vágott petrezselyemmel és oregánóval, sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük.

Rátesszük a mascarponét, vajat, teszünk hozzá a tészta főzőlevéből. Összeforraljuk. Hozzákeverjük a tésztát, amit nem mostunk le, és tálaljuk.