Fokhagymás-mascarponés-gombás orsó
Hozzávalók 4 főre
- 400 g Gyermelyi 4 tojásos orsó
- 4 szál zöldhagyma
- 200 g vegyes gomba
- 4 gerezd fokhagyma
- 0, 5 dl olívaolaj
- 150 g mascarpone
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál oregánó
- só, őrölt bors
Elkészítés
Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A hagymát gorombára vágjuk, a gombát szeleteljük. Forró olajon megpirítjuk a gombát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az összevágott zöldhagymát. Összepirítjuk rövid ideig. Megszórjuk a durvára vágott petrezselyemmel és oregánóval, sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük.
Rátesszük a mascarponét, vajat, teszünk hozzá a tészta főzőlevéből. Összeforraljuk. Hozzákeverjük a tésztát, amit nem mostunk le, és tálaljuk.