Márványsajtos tészta póréhagymával, pirított dióval
Hozzávalók 4 főre
- 500 g Gyermelyi 4 tojásos spagetti
- 200 g póréhagyma
- 80 g zúzott, pörkölt dió
- 0, 5 dl olívaolaj
- 40 g vaj
- 1, 5 dl tej
- 150 g kéksajt
- 1 csokor petrezselyem
- só, őrölt bors
Elkészítés
Megtisztítjuk, megmossuk és vékony fél karikára vágjuk a póréhagymát. Forró olajon megfuttatjuk, majd ráöntjük a tejet, és belemorzsoljuk a sajtot. Sózzuk, borsozzuk. Teszünk a tészta főzővizéből hozzá 1-2 dl-t és összeforraljuk. Vajon megfuttatjuk a gorombára vágott petrezselymet, és a tésztával együtt a mártásba tesszük. A tésztát nem mossuk le, csak szűrjük.
Összekeverjük, és tálaljuk. A tetejére szórjuk a pörkölt diót.