Márványsajtos tészta póréhagymával, pirított dióval

Kezdőlap / Receptek / Márványsajtos tészta póréhagymával, pirított dióval

Márványsajtos tészta póréhagymával, pirított dióval

Óra ikon 30 perc
Kanál ikon kezdő

Hozzávalók 4 főre

  • 500 g Gyermelyi 4 tojásos spagetti
  • 200 g póréhagyma
  • 80 g zúzott, pörkölt dió
  • 0, 5 dl olívaolaj
  • 40 g vaj
  • 1, 5 dl tej
  • 150 g kéksajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, őrölt bors

Elkészítés

Megtisztítjuk, megmossuk és vékony fél karikára vágjuk a póréhagymát. Forró olajon megfuttatjuk, majd ráöntjük a tejet, és belemorzsoljuk a sajtot. Sózzuk, borsozzuk. Teszünk a tészta főzővizéből hozzá 1-2 dl-t és összeforraljuk. Vajon megfuttatjuk a gorombára vágott petrezselymet, és a tésztával együtt a mártásba tesszük. A tésztát nem mossuk le, csak szűrjük.

Összekeverjük, és tálaljuk. A tetejére szórjuk a pörkölt diót.