Tejszínes-csirkemájas csavart tészta pirított dióval

Kezdőlap / Receptek / Tejszínes-csirkemájas csavart tészta pirított dióval

Tejszínes-csirkemájas csavart tészta pirított dióval

Óra ikon 60 perc
Kanál ikon kezdő

Hozzávalók 4 főre

  • 400 g Gyermelyi 4 tojásos olaszcsavart
  • 400 g csirkemáj
  • 100 g póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 g parajlevél
  • 100 g apró paradicsom
  • 40 g zúzott, pörkölt dió
  • 0, 5 dl olívaolaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, őrölt bors

Elkészítés

Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A csirkemájat forró vízben főzzük 2-3 percig, majd leszűrjük és lehűtjük. A megtisztított parajleveleket – ha keményebb – leforrázzuk, majd lehűtjük. Ha zsenge, nem szükséges forrázni. Olajon megfuttatjuk a nagyobb darabokra vágott, forrázott csirkemájat, majd rátesszük a fél karikára vágott hagymát, és a zúzott fokhagymát. Kis ideig összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a parajleveleket, majd amikor összeesett, megszórjuk a gorombára vágott petrezselyemmel. Ráöntjük a tejszínt, teszünk hozzá a tészta főzőlevéből, és rátesszük a felezett vagy negyedelt paradicsomokat.

Összeforraljuk. Hozzákeverjük a tésztát, amit nem mostunk le, és tálaljuk.