Tejszínes-csirkemájas csavart tészta pirított dióval
Hozzávalók 4 főre
- 400 g Gyermelyi 4 tojásos olaszcsavart
- 400 g csirkemáj
- 100 g póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g parajlevél
- 100 g apró paradicsom
- 40 g zúzott, pörkölt dió
- 0, 5 dl olívaolaj
- 1 dl tejszín
- 1 csokor petrezselyem
- só, őrölt bors
Elkészítés
Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A csirkemájat forró vízben főzzük 2-3 percig, majd leszűrjük és lehűtjük. A megtisztított parajleveleket – ha keményebb – leforrázzuk, majd lehűtjük. Ha zsenge, nem szükséges forrázni. Olajon megfuttatjuk a nagyobb darabokra vágott, forrázott csirkemájat, majd rátesszük a fél karikára vágott hagymát, és a zúzott fokhagymát. Kis ideig összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a parajleveleket, majd amikor összeesett, megszórjuk a gorombára vágott petrezselyemmel. Ráöntjük a tejszínt, teszünk hozzá a tészta főzőlevéből, és rátesszük a felezett vagy negyedelt paradicsomokat.
Összeforraljuk. Hozzákeverjük a tésztát, amit nem mostunk le, és tálaljuk.