Juhtúróval sült tészta tejföllel pirított hagymával
Hozzávalók 4 főre
- 400 g Gyermelyi 4 tojásos fodros kocka
- 150 g húsos szalonna
- 2 fej hagyma
- 300 g juhtúró
- 4 dl tejföl
- 1 csokor snidling
- só
Elkészítés
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és kipirítjuk, majd leszűrjük. A zsírján aranysárgára pirítjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, majd a tűzről levéve beleszórjuk a gorombára vágott snidlinget.A kifőtt, leszűrt tésztát összekeverjük sóval, morzsolt túróval, a pirított szalonnával és 2,5 dl tejföllel. Hőálló tálra tesszük, és sütőben megpirítjuk.
Tálaláskor meglocsoljuk a maradék tejföllel és a pirított hagymával.