Forró gyümölcsös gyorspiskóta

Kezdőlap / Receptek / Forró gyümölcsös gyorspiskóta

Forró gyümölcsös gyorspiskóta

Óra ikon 30 perc
Kanál ikon kezdő

Hozzávalók 4 főre

  • 100 g Gyermelyi búzafinomliszt
  • 500 g friss, tetszőleges gyümölcs
  • 40 g vaj
  • 100 g barnacukor
  • 80 g cukor
  • 6 db Gyermelyi tojás

Elkészítés

Megtisztítjuk és megmossuk a gyümölcsöket. Megolvasztjuk a cukrot, rátesszük a gyümölcsöket és a citromlével pár percig a tűzön hagyjuk, hogy a gyümölcsök roppanósan puhák legyenek. A tojásokat szétválasztjuk. Sárgáját habosra keverjük a cukorral. A fehérjét habbá verjük csipet sóval, majd óvatosan összekeverjük a sárgájával, és beleszitáljuk a lisztet. Elkeverjük, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze. Teflonos serpenyőbe tesszük a tészta negyedét. Nagyon lassan az alját megsütjük, majd előmelegített grillező funkciós sütőbe tesszük, és a tetejét is megpirítjuk.

Kivéve a sütőből rátesszük a gyümölcs negyedét, kettéhajtjuk, és tányérra borítjuk. A maradék tésztával megismételjük a folyamatot. Tetszőlegesen adhatunk hozzá öntetet, tejszínhabot is.