Forró gyümölcsös gyorspiskóta
Hozzávalók 4 főre
- 100 g Gyermelyi búzafinomliszt
- 500 g friss, tetszőleges gyümölcs
- 40 g vaj
- 100 g barnacukor
- 80 g cukor
- 6 db Gyermelyi tojás
Elkészítés
Megtisztítjuk és megmossuk a gyümölcsöket. Megolvasztjuk a cukrot, rátesszük a gyümölcsöket és a citromlével pár percig a tűzön hagyjuk, hogy a gyümölcsök roppanósan puhák legyenek. A tojásokat szétválasztjuk. Sárgáját habosra keverjük a cukorral. A fehérjét habbá verjük csipet sóval, majd óvatosan összekeverjük a sárgájával, és beleszitáljuk a lisztet. Elkeverjük, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze. Teflonos serpenyőbe tesszük a tészta negyedét. Nagyon lassan az alját megsütjük, majd előmelegített grillező funkciós sütőbe tesszük, és a tetejét is megpirítjuk.
Kivéve a sütőből rátesszük a gyümölcs negyedét, kettéhajtjuk, és tányérra borítjuk. A maradék tésztával megismételjük a folyamatot. Tetszőlegesen adhatunk hozzá öntetet, tejszínhabot is.