Húsos táska

Kezdőlap / Receptek / Húsos táska

Húsos táska

Óra ikon 60 perc
Kanál ikon félprofi

Hozzávalók 4 főre

  • 250 g Gyermelyi búzafinomliszt
  • 200 g főtt vagy párolt hús
  • olaj (sütéshez)
  • 60 g vaj
  • 2 db Gyermelyi tojás sárgája
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • 1 csipet só
  • őrölt bors
  • 1 kiskanál sütőpor

Elkészítés

A lisztet összemorzsoljuk vajjal, sütőporral. Hozzáadjuk a sót, tojássárgáját, és annyi hideg vizet, hogy tésztát tudjunk gyúrni. Letakarva hűtőben pihentetjük 30-40 percig. A töltelékhez tetszőlegesen használhatunk sültet, pörköltet vagy főtt húst. Finomra ledaráljuk, és ha szükséges, sóval, borssal fűszerezzük, belekeverjük a petrezselymet. A pihentetett tésztát lisztezett deszkán 2 mm vastagra nyújtjuk, majd 10-12 cm átmérőjűre kiszúrjuk. A visszamaradt leeső tésztát újra gyúrjuk, nyújtjuk és kiszúrjuk. Lekenjük felvert fehérjével a lapokat. Közepére teszünk a hústöltelékből. A tésztát félbehajtjuk, szélét villával lenyomkodjuk. Bő olajban aranyszínűre sütjük, majd papíron lecsepegtetjük.

Hidegen, melegen tálalhatjuk, tetszőlegesen salátával, mártásokkal.