Juhtúrós galuska
Hozzávalók 4 főre
- 400 g Gyermelyi Búzafinomliszt
- 100 g füstölt szalonna
- 100 g húsos szalonna
- 1 fej hagyma
- 300 g juhtúró
- 3 db Gyermelyi tojás
- 2 evőkanál petrezselyem
Elkészítés
A lisztből tojással, 100 g juhtúróval, sóval és vízzel szokásos galuskatésztát készítünk. Sós forró vízbe beleszaggatjuk a tésztát, és amikor megfőtt, leszűrjük, és langyos vízzel leöblítjük. A szalonnákat apró kockára vágjuk, kiolvasztjuk, és leszűrjük. Zsírján nagyon lassan szép aranysárgára megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Rászórjuk a petrezselymet, összeforgatjuk a kész galuskával, és 200 g juhtúróval.
Sózzuk és tálaljuk. Tetejére tehetünk tepertőt, és kikevert tejfölt.