Juhtúrós galuska

Kezdőlap / Receptek / Juhtúrós galuska

Juhtúrós galuska

Óra ikon 45 perc
Kanál ikon félprofi

Hozzávalók 4 főre

  • 400 g Gyermelyi Búzafinomliszt
  • 100 g füstölt szalonna
  • 100 g húsos szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 300 g juhtúró
  • 3 db Gyermelyi tojás
  • 2 evőkanál petrezselyem

Elkészítés

A lisztből tojással, 100 g juhtúróval, sóval és vízzel szokásos galuskatésztát készítünk. Sós forró vízbe beleszaggatjuk a tésztát, és amikor megfőtt, leszűrjük, és langyos vízzel leöblítjük. A szalonnákat apró kockára vágjuk, kiolvasztjuk, és leszűrjük. Zsírján nagyon lassan szép aranysárgára megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Rászórjuk a petrezselymet, összeforgatjuk a kész galuskával, és 200 g juhtúróval.

Sózzuk és tálaljuk. Tetejére tehetünk tepertőt, és kikevert tejfölt.