Pizza

Pizza

Óra ikon 60 perc
Kanál ikon félprofi

Hozzávalók 4 főre

  • 400 g Gyermelyi búzafinomliszt
  • 12 szelet szárított sonka (szelet)
  • 4 szál zöldhagyma
  • rukkola
  • 3 evőkanál olaj
  • 150 g sajt
  • 1 kiskanál cukor
  • bazsalikom
  • 1 teáskanál só
  • őrölt bors
  • 10 g élesztő
  • 2, 5 dl víz
  • 400 g hámozott paradicsom

Elkészítés

Az élesztőt elkeverjük a cukorral, majd ráöntünk 0,5 dl langyos vizet, és 1 tk lisztet. Félretesszük, hogy felfusson. A lisztet átszitáljuk, beletesszük a felfutott élesztőt, olajat, langyos vizet, sót. A tésztát nagyon kidolgozzuk, majd lisztezzük, és letakarva langyos helyen (vagy hűtőben hosszan) a duplájára kelesztjük. Míg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A paradicsomkockákat összefőzzük sóval, borssal, majd tűzről levéve beletesszük a karikára vágott zöldhagymát és kevés friss bazsalikomot. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 4 részre osztjuk, és kis cipókat formázunk. Pihentetjük 5 percig, majd vékony lapokra nyújtjuk. (El lehet készíteni egyben is, akkor nem kell adagolni, hanem egyetlen vékony lapot kell nyújtani, ami befér a sütőhöz méretezett tepsibe.) A tésztalapokat lemezre tesszük, vagy pizzasütő formába, kelesztjük 10 percig. Megkenjük a paradicsommal, rátépkedjük a sonkát, friss bazsalikomot, és szeletelt pepperonit. Tetejére szeletelt sajtot teszünk. Előmelegített, legmagasabb fokozatú sütőbe tesszük, ha van légkeverés funkció, azt is használjuk. Akkor jó, ha 5 perc alatt megsül a tészta.

Kivéve rátesszük a friss rukkolát, meglocsoljuk olívaolajjal, és tálaljuk.