Mákos, köményes, szezámmagos, sós apró sütemény

Kezdőlap / Receptek / Mákos, köményes, szezámmagos, sós apró sütemény

Mákos, köményes, szezámmagos, sós apró sütemény

Óra ikon 60 perc
Kanál ikon félprofi

Hozzávalók 4 főre

  • 125 g Gyermelyi búzafinomliszt
  • 2 evőkanál mák (darálatlan)
  • 75 g libazsír
  • 50 g vaj
  • 0, 5 dl tejföl
  • 75 g reszelt sajt
  • 1 db Gyermelyi tojás
  • 1 kiskanál só
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 10 g köménymag
  • 10 g szezámmag
  • 10 g Maldon só

Elkészítés

A liszteket keverőtálba szitáljuk. Belekeverjük a sót, szódabikarbónát. Hozzáadjuk a hideg zsírt és a hideg vajat. Összemorzsoljuk, majd beletesszük a tojássárgáját, tejfölt, reszelt sajtot és gyors mozdulatokkal tésztának összegyúrjuk. Pihentetjük hűtőben letakarva 30-40 percig. Lisztezett deszkára tesszük, és 0,5-1 cm-es lapra nyújtjuk. A tésztát tetszőlegesen kockára, vékony csíkokra, vagy más formára vágjuk, szúrjuk. Tetejüket lekenjük felvert tojásfehérjével, majd megszórjuk ízlés szerint mákkal, szezámmaggal, sóval, köménymaggal.

Papírozott sütőlapra tesszük, és előmelegített 180-200 C°-os sütőben, vastagságtól függően 15-20 percig sütjük.