Olívabogyós kifli

Kezdőlap / Receptek / Olívabogyós kifli

Olívabogyós kifli

Óra ikon 60 perc
Kanál ikon félprofi

Hozzávalók 4 főre

  • 200 g Gyermelyi búzafinomliszt
  • 40 g fekete olajbogyó
  • 40 g zöld olajbogyó
  • 40 g szárított paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 0, 2 dl tej
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 10 g élesztő
  • 1, 5 dl víz

Elkészítés

Az élesztőt elkeverjük a cukorral, majd beletesszük a langyos tejet és 1 tk lisztet. Félretesszük, hogy felfusson. A lisztet átszitáljuk, beletesszük a felfutott élesztőt, olajat, langyos vizet, sót. A tésztát nagyon kidolgozzuk, majd lisztezzük, és letakarva langyos helyen, vagy hűtőben hosszan duplájára kelesztjük. Míg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. Az olajbogyókat és a szárított paradicsomot nagyon apróra összevágjuk, vagy mozsárban összetörjük. Amikor megkelt a tészta, átdolgozzuk, és lisztezett deszkára borítjuk. Kinyújtjuk 0,5 cm vastagra és 10 cm szélesre. Egyenlő oldalú háromszögeket vágunk a tésztából. A tölteléket elosztjuk a kivágott háromszögeken, majd a szélesebb alja felől feltekerjük a csúcsa felé. Lekenjük felvert tojással, és sütőlapra tesszük.

Előmelegített 180 C°-os sütőben 20 perc alatt megsütjük.