Olívabogyós kifli
Hozzávalók 4 főre
- 200 g Gyermelyi búzafinomliszt
- 40 g fekete olajbogyó
- 40 g zöld olajbogyó
- 40 g szárított paradicsom
- 2 evőkanál olívaolaj
- 0, 2 dl tej
- 1 kiskanál cukor
- 1 teáskanál só
- 10 g élesztő
- 1, 5 dl víz
Elkészítés
Az élesztőt elkeverjük a cukorral, majd beletesszük a langyos tejet és 1 tk lisztet. Félretesszük, hogy felfusson. A lisztet átszitáljuk, beletesszük a felfutott élesztőt, olajat, langyos vizet, sót. A tésztát nagyon kidolgozzuk, majd lisztezzük, és letakarva langyos helyen, vagy hűtőben hosszan duplájára kelesztjük. Míg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. Az olajbogyókat és a szárított paradicsomot nagyon apróra összevágjuk, vagy mozsárban összetörjük. Amikor megkelt a tészta, átdolgozzuk, és lisztezett deszkára borítjuk. Kinyújtjuk 0,5 cm vastagra és 10 cm szélesre. Egyenlő oldalú háromszögeket vágunk a tésztából. A tölteléket elosztjuk a kivágott háromszögeken, majd a szélesebb alja felől feltekerjük a csúcsa felé. Lekenjük felvert tojással, és sütőlapra tesszük.
Előmelegített 180 C°-os sütőben 20 perc alatt megsütjük.