Szűzcsíkok aszalt paradicsommal, orsótésztával
Hozzávalók 4 főre
- 400 g Gyermelyi 4 tojásos orsó
- 400 g szűzpecsenye
- 4 szál zöldhagyma
- 100 g parajlevél
- 80 g aszalt paradicsom
- 200 g paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- 4 szál kakukkfű
- só, őrölt bors
- 20 g kapribogyó
Elkészítés
Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A húst megtisztítjuk, lemossuk, és leszárítjuk. Vékony csíkokra vágjuk. Az olaj felén, erős lángon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és félretesszük. A paradicsomokat lobogó forró vízbe tesszük 8-10 másodpercre, majd kivesszük, és hideg vízben lehűtjük. Így a bőre könnyen eltávolítható. Ha megtisztítottuk, kettévágjuk, és a magjait kikaparjuk, majd daraboljuk. Az olaj másik felén megfuttatjuk a szeletelt zöldhagymát, rátesszük a zúzott fokhagymát és a lelevelezett kakukkfüvet, valamint a durvára összevágott kapribogyót. Összeforgatjuk. Hozzáadjuk a parajleveleket. (Ha vastagok a levelek, forrázzuk le.) Sózzuk, borsozzuk. Amikor a paraj összeesett, belekeverjük az összevágott aszalt paradicsomot és a friss paradicsomot. Amikor rotyog, hozzáöntjük a félretett húscsíkokat, teszünk hozzá a tészta főzőlevéből, és összeforraljuk.
Összekeverjük a kifőtt, de nem lemosott tésztával, ha szükséges fűszerezzük, majd tálaljuk.