Szűzcsíkok aszalt paradicsommal, orsótésztával

Kezdőlap / Receptek / Szűzcsíkok aszalt paradicsommal, orsótésztával

Szűzcsíkok aszalt paradicsommal, orsótésztával

Óra ikon 70 perc
Kanál ikon haladó

Hozzávalók 4 főre

  • 400 g Gyermelyi 4 tojásos orsó
  • 400 g szűzpecsenye
  • 4 szál zöldhagyma
  • 100 g parajlevél
  • 80 g aszalt paradicsom
  • 200 g paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 4 szál kakukkfű
  • só, őrölt bors
  • 20 g kapribogyó

Elkészítés

Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A húst megtisztítjuk, lemossuk, és leszárítjuk. Vékony csíkokra vágjuk. Az olaj felén, erős lángon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és félretesszük. A paradicsomokat lobogó forró vízbe tesszük 8-10 másodpercre, majd kivesszük, és hideg vízben lehűtjük. Így a bőre könnyen eltávolítható. Ha megtisztítottuk, kettévágjuk, és a magjait kikaparjuk, majd daraboljuk. Az olaj másik felén megfuttatjuk a szeletelt zöldhagymát, rátesszük a zúzott fokhagymát és a lelevelezett kakukkfüvet, valamint a durvára összevágott kapribogyót. Összeforgatjuk. Hozzáadjuk a parajleveleket. (Ha vastagok a levelek, forrázzuk le.) Sózzuk, borsozzuk. Amikor a paraj összeesett, belekeverjük az összevágott aszalt paradicsomot és a friss paradicsomot. Amikor rotyog, hozzáöntjük a félretett húscsíkokat, teszünk hozzá a tészta főzőlevéből, és összeforraljuk.

Összekeverjük a kifőtt, de nem lemosott tésztával, ha szükséges fűszerezzük, majd tálaljuk.