Szűzpecsenye diós kéregben karamell hagymákkal, sajtos tésztával

Hozzávalók 4 főre
- 300 g Gyermelyi makaróni
- 600 g szűzpecsenye
- 200 g mascarpone
- 150 g reszelt gouda sajt
- 0,5 dl olaj
- 1-1,5 dl fehérbor
- 30 g cukor
- 3 fej lilahagyma
- 20 szem gyöngyhagyma
- 2 evőkanál gorombára vágott bazsalikom
- 2 evőkanál gorombára vágott petrezselyem
- 1 db csillagánizs
- só, darált bors
Kéreghez
- 150 g gorombára zúzott dióbél
- 2 szelet toastkenyér belseje morzsára vágva
- 60 g vaj
Elkészítés
Elkészítjük a kérget.
Összekeverjük a diót, a kenyérmorzsát, és a vajat pici sóval, majd félretesszük a hűtőbe.
A cukrot pici vízzel feltesszük karamellizálni, amikor már szép a színe beletesszük a csillagánizst, és rádobjuk a gyöngyhagymát és a cikkekre vágott lilahagymát. Felöntjük a borral, és nagyon lassan pároljuk, míg a szaftja szirupos nem lesz és a hagymát szépen körbeveszi.
A húst négy darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olajon körbesütjük.
A tésztát bő sós lobogó vízbe tesszük főni.
A diós kérget kinyújtjuk két átlátszó fólia között, és beburkoljuk a húsokat.
Tálalás előtt 200 fokos sütőbe tesszük és szaftosra sütjük.
A mascarponét és a reszelt sajtot összemelegítjük, beletesszük a petrezselymet, bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk, és a tészta főzőlevéből adunk hozzá egy keveset. Összeforraljuk, majd a megfőtt leszűrt tésztát beleforgatjuk.
Tányérra tesszük a karamelles hagymákkal, és a hússal együtt.