Szűzpecsenye diós kéregben karamell hagymákkal, sajtos tésztával

Kezdőlap / Receptek / Szűzpecsenye diós kéregben karamell hagymákkal, sajtos tésztával

Szűzpecsenye diós kéregben karamell hagymákkal, sajtos tésztával

Óra ikon 40 perc
Kanál ikon félprofi

Hozzávalók 4 főre

  • 300 g Gyermelyi makaróni
  • 600 g szűzpecsenye
  • 200 g mascarpone
  • 150 g reszelt gouda sajt
  • 0,5 dl olaj
  • 1-1,5 dl fehérbor
  • 30 g cukor
  • 3 fej lilahagyma
  • 20 szem gyöngyhagyma
  • 2 evőkanál gorombára vágott bazsalikom
  • 2 evőkanál gorombára vágott petrezselyem
  • 1 db csillagánizs
  • só, darált bors 

Kéreghez

  • 150 g gorombára zúzott dióbél
  • 2 szelet toastkenyér belseje morzsára vágva
  • 60 g vaj

Elkészítés

Elkészítjük a kérget.

Összekeverjük a diót, a kenyérmorzsát, és a vajat pici sóval, majd félretesszük a hűtőbe.

A cukrot pici vízzel feltesszük karamellizálni, amikor már szép a színe beletesszük a csillagánizst, és rádobjuk a gyöngyhagymát és a cikkekre vágott lilahagymát. Felöntjük a borral, és nagyon lassan pároljuk, míg a szaftja szirupos nem lesz és a hagymát szépen körbeveszi.

A húst négy darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olajon körbesütjük. 
A tésztát bő sós lobogó vízbe tesszük főni.
A diós kérget kinyújtjuk két átlátszó fólia között, és beburkoljuk a húsokat. 
Tálalás előtt 200 fokos sütőbe tesszük és szaftosra sütjük.

A mascarponét és a reszelt sajtot összemelegítjük, beletesszük a petrezselymet, bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk, és a tészta főzőlevéből adunk hozzá egy keveset. Összeforraljuk, majd a megfőtt leszűrt tésztát beleforgatjuk.

Tányérra tesszük a karamelles hagymákkal, és a hússal együtt.