Zöldséges-pestós copfocska

Kezdőlap / Receptek / Zöldséges-pestós copfocska

Zöldséges-pestós copfocska

Óra ikon 30 perc
Kanál ikon kezdő

Hozzávalók 4 főre

  • 400g Gyermelyi 4 tojásos copfocska
  • 100 g sárgarépa
  • 100 g szárzeller
  • 100 g lilahagyma
  • 100 g cukkini
  • 100 g színes paprika
  • 0, 5 dl olívaolaj
  • 40 g vaj
  • reszelt sajt
  • 1 csokor bazsalikom
  • őrölt bors
  • 80 g pesto

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és vékonyra metéljük. Az olívaolajon, erős tűzön megpirítjuk a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a gorombára összevágott bazsalikomot, a pestot és a vajat. Összeforgatjuk, majd teszünk hozzá a tészta főzőlevéből, és összeforraljuk.

A kifőtt leszűrt, de nem lemosott tésztával összeforgatjuk, és reszelt sajttal tálaljuk.