Zöldséges-pestós copfocska
Hozzávalók 4 főre
- 400g Gyermelyi 4 tojásos copfocska
- 100 g sárgarépa
- 100 g szárzeller
- 100 g lilahagyma
- 100 g cukkini
- 100 g színes paprika
- 0, 5 dl olívaolaj
- 40 g vaj
- reszelt sajt
- 1 csokor bazsalikom
- só
- őrölt bors
- 80 g pesto
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és vékonyra metéljük. Az olívaolajon, erős tűzön megpirítjuk a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a gorombára összevágott bazsalikomot, a pestot és a vajat. Összeforgatjuk, majd teszünk hozzá a tészta főzőlevéből, és összeforraljuk.
A kifőtt leszűrt, de nem lemosott tésztával összeforgatjuk, és reszelt sajttal tálaljuk.