Almás-zelleres tésztasaláta bundázott pulykacsíkokkal
Hozzávalók 4 főre
- 200 g Gyermelyi 4 tojásos orsó
- 250 g pulykamellfilé
- 100 g alma
- 100 g szárzeller
- 150 g színes paprika
- 1 db citrom
- 100 g zöldsaláta
- 0, 5 dl olívaolaj
- 2 dl joghurt
- 0, 5 dl tej
- 80 g reszelt sajt
- 1 db tojás
- 60 g zsemlemorzsa
- só, őrölt bors
- 1 evőkanál méz
Elkészítés
Az almát, a paprikákat és a zellert vékony metéltre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a citromlevet, mézet és az olajat. Pár percet pihentetjük, míg elkészítjük a húst. A letisztított húst vékony csíkokra vágjuk, sózzuk. Beleforgatjuk a tejjel felvert tojásba, majd a reszelt sajttal elkevert morzsába. Sütőpapírral letakart lapra tesszük, és 200oC-os sütőben pirosra sütjük.
Tálaláskor a kifőtt tésztát és a tejfölt hozzákeverjük a félretett zöldségekhez. Ha szükséges, fűszerezzük, és a tépkedett salátalevelekre tálaljuk. A tetejére tesszük a forró húscsíkokat.