Almás-zelleres tésztasaláta bundázott pulykacsíkokkal

Kezdőlap / Receptek / Almás-zelleres tésztasaláta bundázott pulykacsíkokkal

Almás-zelleres tésztasaláta bundázott pulykacsíkokkal

Óra ikon 50 perc
Kanál ikon kezdő

Hozzávalók 4 főre

  • 200 g Gyermelyi 4 tojásos orsó
  • 250 g pulykamellfilé
  • 100 g alma
  • 100 g szárzeller
  • 150 g színes paprika
  • 1 db citrom
  • 100 g zöldsaláta
  • 0, 5 dl olívaolaj
  • 2 dl joghurt
  • 0, 5 dl tej
  • 80 g reszelt sajt
  • 1 db tojás
  • 60 g zsemlemorzsa
  • só, őrölt bors
  • 1 evőkanál méz

Elkészítés

Az almát, a paprikákat és a zellert vékony metéltre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a citromlevet, mézet és az olajat. Pár percet pihentetjük, míg elkészítjük a húst. A letisztított húst vékony csíkokra vágjuk, sózzuk. Beleforgatjuk a tejjel felvert tojásba, majd a reszelt sajttal elkevert morzsába. Sütőpapírral letakart lapra tesszük, és 200oC-os sütőben pirosra sütjük.

Tálaláskor a kifőtt tésztát és a tejfölt hozzákeverjük a félretett zöldségekhez. Ha szükséges, fűszerezzük, és a tépkedett salátalevelekre tálaljuk. A tetejére tesszük a forró húscsíkokat.