Kéksajtos-brokkolis rövidcső csirkemellel
Hozzávalók 4 főre
- 400 g Gyermelyi 4 tojásos rövidcső
- 500 g csirkemell
- 120 g brokkoli rózsa (forrázott)
- 200 g póréhagyma
- 120 g márványsajt
- 40 g vaj
- 1 csokor petrezselyem
- só, őrölt bors
- őrölt szerecsendió
Elkészítés
Olajon megpirítjuk a vékony csíkokra vágott húst, majd hozzáadjuk a tisztított, fél karikára vágott póréhagymát és még rövid ideig együtt pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a szerecsendiót. Rátesszük a vajat, öntünk hozzá a tészta főzőlevéből, és belekeverjük a lereszelt sajtot. Amikor felolvadt, beletesszük a gorombára vágott petrezselymet és a főtt brokkoli rózsákat.
Jól összeforgatjuk, kiforraljuk, a kifőtt tésztával összekeverve tálaljuk.