Rakott mákos-meggyes tészta

Kezdőlap / Receptek / Rakott mákos-meggyes tészta

Rakott mákos-meggyes tészta

Óra ikon 70 perc
Kanál ikon haladó

Hozzávalók 4 főre

  • 150 g mák
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 200 g magozott meggy
  • 1 dl tejföl
  • 100 g vaj
  • 3 db tojás
  • 80 g cukor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál méz

Elkészítés

A tésztát sós vízben kifőzzük, majd hideg vízzel jól lehűtjük, és lecsepegtetjük. Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját habosra keverjük a vajjal, 50 g cukorral. Amikor jó habos, beletesszük a mézet, citromhéjat, fahéjat, vaníliás cukrot, csipet sót, tejfölt, mákot és a rumot. Jól elkeverjük. Kemény habot verünk a maradék cukorral a fehérjéből. Összekeverjük a mákos masszát a tésztával, majd belekeverjük nagyon óvatosan a habot, hogy ne törjön. Kivajazott, morzsázott hőálló tálba tesszük az összekevert tészta felét, rászórjuk a meggyet a maradék tésztával, és befedjük. Előmelegített 180oC-os sütőben sütjük.

Sütőből kivéve kicsit pihentetjük, majd szeleteljük, és tálaljuk. Adhatunk mellé csokoládéöntetet.