Rakott mákos-meggyes tészta
Hozzávalók 4 főre
- 150 g mák
- 1 db citrom reszelt héja
- 200 g magozott meggy
- 1 dl tejföl
- 100 g vaj
- 3 db tojás
- 80 g cukor
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- só
- 2 evőkanál méz
Elkészítés
A tésztát sós vízben kifőzzük, majd hideg vízzel jól lehűtjük, és lecsepegtetjük. Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját habosra keverjük a vajjal, 50 g cukorral. Amikor jó habos, beletesszük a mézet, citromhéjat, fahéjat, vaníliás cukrot, csipet sót, tejfölt, mákot és a rumot. Jól elkeverjük. Kemény habot verünk a maradék cukorral a fehérjéből. Összekeverjük a mákos masszát a tésztával, majd belekeverjük nagyon óvatosan a habot, hogy ne törjön. Kivajazott, morzsázott hőálló tálba tesszük az összekevert tészta felét, rászórjuk a meggyet a maradék tésztával, és befedjük. Előmelegített 180oC-os sütőben sütjük.
Sütőből kivéve kicsit pihentetjük, majd szeleteljük, és tálaljuk. Adhatunk mellé csokoládéöntetet.