Piros pestós-sültpaprikás-sonkás makaróni

Kezdőlap / Receptek / Piros pestós-sültpaprikás-sonkás makaróni

Piros pestós-sültpaprikás-sonkás makaróni

Óra ikon 60 perc
Kanál ikon haladó

Hozzávalók 4 főre

  • 400 g Gyermelyi 4 tojásos makaróni
  • 150 g füstölt
  • szeletelt sonka
  • 200 g piros húsú paprika
  • 0, 5 dl olívaolaj
  • 40 g vaj
  • 2 szál rozmaring
  • 80 g piros pesto
  • 16 szem fekete olajbogyó
  • 16 szem zöld olajbogyó

Elkészítés

A paprikát lángon vagy lapon feketére sütjük, majd 5 percre letakarjuk, és lehúzzuk a bőrét. Lemossuk, kimagozzuk, és csíkokra vágjuk. A sonkákat csíkokra vágjuk, és kipirítjuk. Olívaolajon megfuttatjuk a gorombára vágott rozmaringot, rátesszük a vajat és a pestot. Elkeverjük, sózzuk, beletesszük az olajbogyókat, a sült paprikadarabokat és kevés vizet a tészta főzőlevéből. Összeforraljuk.

Beletesszük a roppanósra főtt, leszűrt, de nem lemosott tésztát. Lazán összeforgatjuk a sonkaszeletekkel együtt, és tálaljuk.