Piros pestós-sültpaprikás-sonkás makaróni
Hozzávalók 4 főre
- 400 g Gyermelyi 4 tojásos makaróni
- 150 g füstölt
- szeletelt sonka
- 200 g piros húsú paprika
- 0, 5 dl olívaolaj
- 40 g vaj
- 2 szál rozmaring
- só
- 80 g piros pesto
- 16 szem fekete olajbogyó
- 16 szem zöld olajbogyó
Elkészítés
A paprikát lángon vagy lapon feketére sütjük, majd 5 percre letakarjuk, és lehúzzuk a bőrét. Lemossuk, kimagozzuk, és csíkokra vágjuk. A sonkákat csíkokra vágjuk, és kipirítjuk. Olívaolajon megfuttatjuk a gorombára vágott rozmaringot, rátesszük a vajat és a pestot. Elkeverjük, sózzuk, beletesszük az olajbogyókat, a sült paprikadarabokat és kevés vizet a tészta főzőlevéből. Összeforraljuk.
Beletesszük a roppanósra főtt, leszűrt, de nem lemosott tésztát. Lazán összeforgatjuk a sonkaszeletekkel együtt, és tálaljuk.