Articsókás-sonkás copfocska

Kezdőlap / Receptek / Articsókás-sonkás copfocska

Articsókás-sonkás copfocska

Óra ikon 40 perc
Kanál ikon kezdő

Hozzávalók 4 főre

  • 400g Gyermelyi 4 tojásos copfocska
  • 200 g füstölt szeletelt sonka
  • 200 g articsóka (konzerv, lecsepegtetett)
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • reszelt sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt bors

Elkészítés

Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A sonkaszeleteket vastagabb csíkokra vágjuk, és kissé megpirítjuk. Az olajon megfuttatjuk a vékony cikkekre vágott lilahagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Összeforgatjuk. Beletesszük a darabolt articsókát, sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk a gorombára vágott petrezselyemmel, teszünk hozzá a tészta főzőlevéből, és összeforraljuk.

A kifőtt leszűrt, de nem lemosott tésztával és a félretett sonkával összeforgatjuk, majd tálaljuk, reszelt sajttal meghintjük.