Articsókás-sonkás copfocska
Hozzávalók 4 főre
- 400g Gyermelyi 4 tojásos copfocska
- 200 g füstölt szeletelt sonka
- 200 g articsóka (konzerv, lecsepegtetett)
- 1 fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- reszelt sajt
- 1 csokor petrezselyem
- só
- őrölt bors
Elkészítés
Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A sonkaszeleteket vastagabb csíkokra vágjuk, és kissé megpirítjuk. Az olajon megfuttatjuk a vékony cikkekre vágott lilahagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Összeforgatjuk. Beletesszük a darabolt articsókát, sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk a gorombára vágott petrezselyemmel, teszünk hozzá a tészta főzőlevéből, és összeforraljuk.
A kifőtt leszűrt, de nem lemosott tésztával és a félretett sonkával összeforgatjuk, majd tálaljuk, reszelt sajttal meghintjük.