Körtés-fahéjas sült tésztatallárok vaníliaöntettel, habbal

Kezdőlap / Receptek / Körtés-fahéjas sült tésztatallárok vaníliaöntettel, habbal

Körtés-fahéjas sült tésztatallárok vaníliaöntettel, habbal

Óra ikon 60 perc
Kanál ikon kezdő

Hozzávalók 4 főre

  • 70 g Gyermelyi 8 tojásos cérnácska
  • 250 g körte
  • 1 db citrom
  • olaj a sütéshez
  • 2 db tojás
  • 50 g cukor
  • 60 g liszt
  • só, őrölt fahéj

Elkészítés

A körtét megtisztítjuk, megmossuk, és gorombára lereszeljük. Rátesszük 1 db citrom reszelt héját és a citromlevet. A 2 db tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, sóval, fahéjjal, majd hozzákeverjük a 60 g lisztet, tésztát és a körtét. A 2 db fehérjéből vert kemény habbot kíméletesen beleforgatjuk. Palacsintasütőben – nem túl forró – kevés olajon kanálnyi tallérokat sütünk. Vigyázva lappal fordítsuk, mert lágy. Amikor mindkét oldala megsült, papírra téve leszárítjuk, és melegen tálaljuk. A tányéron rétegezzük. A piros gyümölcsöket, ha szükséges daraboljuk, és beletesszük az 1 db citrom levével kikevert mézbe.

Pihentetjük 10 percig. A desszert mellé tejszínhabot és vaníliaöntetet adhatunk.