Körtés-fahéjas sült tésztatallárok vaníliaöntettel, habbal
Hozzávalók 4 főre
- 70 g Gyermelyi 8 tojásos cérnácska
- 250 g körte
- 1 db citrom
- olaj a sütéshez
- 2 db tojás
- 50 g cukor
- 60 g liszt
- só, őrölt fahéj
Elkészítés
A körtét megtisztítjuk, megmossuk, és gorombára lereszeljük. Rátesszük 1 db citrom reszelt héját és a citromlevet. A 2 db tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, sóval, fahéjjal, majd hozzákeverjük a 60 g lisztet, tésztát és a körtét. A 2 db fehérjéből vert kemény habbot kíméletesen beleforgatjuk. Palacsintasütőben – nem túl forró – kevés olajon kanálnyi tallérokat sütünk. Vigyázva lappal fordítsuk, mert lágy. Amikor mindkét oldala megsült, papírra téve leszárítjuk, és melegen tálaljuk. A tányéron rétegezzük. A piros gyümölcsöket, ha szükséges daraboljuk, és beletesszük az 1 db citrom levével kikevert mézbe.
Pihentetjük 10 percig. A desszert mellé tejszínhabot és vaníliaöntetet adhatunk.