Sajtban sült gombás rövidcső
Hozzávalók 4 főre
- 400 g Gyermelyi 4 tojásos rövidcső
- 100 g vegyes gomba
- 100 g póréhagyma
- 0, 5 dl olívaolaj
- 100 g natúr krémsajt
- 100 g kéksajt
- 80 g ementáli jellegű sajt
- 1 csokor petrezselyem
- só, őrölt bors
Elkészítés
Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A gombákat szeleteljük, a pórét fél karikákra vágjuk. Olajon megpirítjuk a gombákat, majd rátesszük a hagymát, és rövid ideig összepirítjuk. Megszórjuk a gorombára vágott petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, és félretesszük. Egy edénybe beletesszük a krémsajtot, és hozzá reszeljük a másik két sajtot. Teszünk hozzá a tészta főzőlevéből, és nagyon kíméletesen összeforraljuk. Amikor kiforrt, hozzákeverjük a gombát, és összeforraljuk.
Belekeverjük a kifőtt, leszűrt, de nem lemosott tésztát, és tányérra vagy hőálló tálra tesszük. Forró sütőben megpirítjuk és tálaljuk.