Sajtban sült gombás rövidcső

Kezdőlap / Receptek / Sajtban sült gombás rövidcső

Sajtban sült gombás rövidcső

Óra ikon 40 perc
Kanál ikon haladó

Hozzávalók 4 főre

  • 400 g Gyermelyi 4 tojásos rövidcső
  • 100 g vegyes gomba
  • 100 g póréhagyma
  • 0, 5 dl olívaolaj
  • 100 g natúr krémsajt
  • 100 g kéksajt
  • 80 g ementáli jellegű sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, őrölt bors

Elkészítés

Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A gombákat szeleteljük, a pórét fél karikákra vágjuk. Olajon megpirítjuk a gombákat, majd rátesszük a hagymát, és rövid ideig összepirítjuk. Megszórjuk a gorombára vágott petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, és félretesszük. Egy edénybe beletesszük a krémsajtot, és hozzá reszeljük a másik két sajtot. Teszünk hozzá a tészta főzőlevéből, és nagyon kíméletesen összeforraljuk. Amikor kiforrt, hozzákeverjük a gombát, és összeforraljuk.

Belekeverjük a kifőtt, leszűrt, de nem lemosott tésztát, és tányérra vagy hőálló tálra tesszük. Forró sütőben megpirítjuk és tálaljuk.