Töltött csirkecomb paprikamártással

Kezdőlap / Receptek / Töltött csirkecomb paprikamártással

Töltött csirkecomb paprikamártással

Óra ikon 70 perc
Kanál ikon haladó

Hozzávalók 4 főre

  • 400 g Gyermelyi 4 tojásos csusza
  • 4 db csirkecomb
  • 100 g húsos szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 40 g gomba
  • 200 g kápia paprika
  • 100 g cukkini
  • 100 g póréhagyma
  • 100 g szárzeller
  • 0, 5 dl olaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 db zsemle (áztatott)
  • 1 db tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt bors

Elkészítés

Megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk a húst, majd kicsontozzuk.Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A paprikát feketére sütjük láng felett, majd a bőrét lekaparjuk, magjait eltávolítjuk. A töltelékhez a hagymát finomra vágjuk, és 2 ek olajon megfuttatjuk, majd rátesszük az apróra vágott gombát, és 1-2 percig összepirítjuk. Megszórjuk petrezselyemmel, és levesszük. Keverőtálban összedolgozzuk a jól kinyomkodott zsemléket tojással, sóval, borssal, és a hagymás-petrezselymes gombával. A tölteléket a csirkecombok bőre alá töltjük. Sózzuk, borsozzuk és tepsibe tesszük. Meglocsoljuk olajjal, öntünk alá pici vizet, és előmelegített 160oC-os sütőben megsütjük. A mártáshoz a sült paprikát turmixszoljuk olajjal, és forralóedénybe tesszük. Tálalás előtt a csirke szaftjából szűrűnk bele, és összeforraljuk. A póréhagymát, a cukkínit és a szárzellert vékony csíkokra vágjuk, és forró olívaolajon 2 perc alatt roppanósra pirítjuk. Köretnek az apró kockára vágott húsos szalonnát kipirítjuk. Kifőzzük a tésztát sós forró vízben, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük, és a forró szalonnára tesszük. Megszórjuk petrezselyemmel, és összeforgatjuk.

Tálaláskor tányérra tesszük a tésztát, mellé a zöldségcsíkokat, és a paprikamártást, majd rá a szeletelt, töltött combokat.