Töltött csirkecomb paprikamártással
Hozzávalók 4 főre
- 400 g Gyermelyi 4 tojásos csusza
- 4 db csirkecomb
- 100 g húsos szalonna
- 1 fej hagyma
- 40 g gomba
- 200 g kápia paprika
- 100 g cukkini
- 100 g póréhagyma
- 100 g szárzeller
- 0, 5 dl olaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 db zsemle (áztatott)
- 1 db tojás
- 1 csokor petrezselyem
- só
- őrölt bors
Elkészítés
Megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk a húst, majd kicsontozzuk.Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A paprikát feketére sütjük láng felett, majd a bőrét lekaparjuk, magjait eltávolítjuk. A töltelékhez a hagymát finomra vágjuk, és 2 ek olajon megfuttatjuk, majd rátesszük az apróra vágott gombát, és 1-2 percig összepirítjuk. Megszórjuk petrezselyemmel, és levesszük. Keverőtálban összedolgozzuk a jól kinyomkodott zsemléket tojással, sóval, borssal, és a hagymás-petrezselymes gombával. A tölteléket a csirkecombok bőre alá töltjük. Sózzuk, borsozzuk és tepsibe tesszük. Meglocsoljuk olajjal, öntünk alá pici vizet, és előmelegített 160oC-os sütőben megsütjük. A mártáshoz a sült paprikát turmixszoljuk olajjal, és forralóedénybe tesszük. Tálalás előtt a csirke szaftjából szűrűnk bele, és összeforraljuk. A póréhagymát, a cukkínit és a szárzellert vékony csíkokra vágjuk, és forró olívaolajon 2 perc alatt roppanósra pirítjuk. Köretnek az apró kockára vágott húsos szalonnát kipirítjuk. Kifőzzük a tésztát sós forró vízben, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük, és a forró szalonnára tesszük. Megszórjuk petrezselyemmel, és összeforgatjuk.
Tálaláskor tányérra tesszük a tésztát, mellé a zöldségcsíkokat, és a paprikamártást, majd rá a szeletelt, töltött combokat.