Kukoricás csípős tarhonyasaláta sült csirkecsíkokkal

Kezdőlap / Receptek / Kukoricás csípős tarhonyasaláta sült csirkecsíkokkal

Kukoricás csípős tarhonyasaláta sült csirkecsíkokkal

Óra ikon 30 perc
Kanál ikon kezdő

Hozzávalók 4 főre

  • 150 g Gyermelyi 4 tojásos dörzstarhonya
  • 400g csirkemell
  • 200g kockázott paradicsom konzerv
  • 150g kígyóuborka
  • 150g főtt kukoricaszem
  • 100g színes paprika
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 ek gorombára vágott petrezselyem
  • ízlés szerint erős paprika vagy 2 ek gránátalma mag
  • 1 ek citromlé
  • 2 cső főtt kukorica
  • 1 fej lilahagyma
  • só, darált bors
  • zsenge salátalevelek
  • 2 ek lenmag
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

Megtisztítjuk és megmossuk a zöldségeket.
A tarhonyát kevés olajon megfuttatjuk, sózzuk, majd 3.5 dl vízzel, vagy zöldség alaplével felöntjük. Lefedve kis lángon pároljuk, amikor beitta a vizet lezárjuk és pihentetjük.
A kukoricacsőről levágjuk a kukoricaszemeket (használhatunk konzervet is). Az uborkát, hagymát, paprikát kis kockára vágjuk, majd a kihűlt tarhonyához adjuk. Belekeverjük a petrezselymet, olajat, paradicsom konzervet, kukoricaszemeket, sót, borsot, erős paprikát, citromlevet, majd hűtőben pihentetjük.
A csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés forró olajon serpenyőben megsütjük. A sütés végén megszórjuk lenmaggal, kicsit megpirítjuk azt is, majd levesszük.

Tálaláskor a tarhonyás részhez keverjük a zsenge salátaleveleket, tányérra tesszük, mellé a csirkecsíkokat langyosan, és megszórjuk gránátalma maggal.