Kukoricás csípős tarhonyasaláta sült csirkecsíkokkal
Hozzávalók 4 főre
- 150 g Gyermelyi 4 tojásos dörzstarhonya
- 400g csirkemell
- 200g kockázott paradicsom konzerv
- 150g kígyóuborka
- 150g főtt kukoricaszem
- 100g színes paprika
- 1 dl olívaolaj
- 2 ek gorombára vágott petrezselyem
- ízlés szerint erős paprika vagy 2 ek gránátalma mag
- 1 ek citromlé
- 2 cső főtt kukorica
- 1 fej lilahagyma
- só, darált bors
- zsenge salátalevelek
- 2 ek lenmag
- olaj a sütéshez
Elkészítés
Megtisztítjuk és megmossuk a zöldségeket.
A tarhonyát kevés olajon megfuttatjuk, sózzuk, majd 3.5 dl vízzel, vagy zöldség alaplével felöntjük. Lefedve kis lángon pároljuk, amikor beitta a vizet lezárjuk és pihentetjük.
A kukoricacsőről levágjuk a kukoricaszemeket (használhatunk konzervet is). Az uborkát, hagymát, paprikát kis kockára vágjuk, majd a kihűlt tarhonyához adjuk. Belekeverjük a petrezselymet, olajat, paradicsom konzervet, kukoricaszemeket, sót, borsot, erős paprikát, citromlevet, majd hűtőben pihentetjük.
A csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés forró olajon serpenyőben megsütjük. A sütés végén megszórjuk lenmaggal, kicsit megpirítjuk azt is, majd levesszük.
Tálaláskor a tarhonyás részhez keverjük a zsenge salátaleveleket, tányérra tesszük, mellé a csirkecsíkokat langyosan, és megszórjuk gránátalma maggal.