Harcsapaprikás túrós csuszával
Hozzávalók 4 főre
- 250g Gyermelyi 4 tojásos csusza
- 2×100 g füstölt szalonna
- 600 g filézett harcsa
- 2 fej hagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db zöldpaprika
- 200 g túró
- 2×2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- só
- fűszerpaprika
- erőspaprika
Elkészítés
Apróra összevágjuk a szalonnát, kiolvasztjuk, majd megfuttatjuk rajta a tisztított és finomra vágott hagymát. Megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük, és vizet öntünk rá. Amikor forr, takarékra vesszük, beletesszük a szeletelt paradicsomot, az erős paprikát, a tv paprikát, és ha van, a leeső haldarabokat. Sózzuk, és főzzük 15- 20 percig. Elkeverünk 1 dl tejfölt a liszttel és kevés vízzel, majd a szaftot behabarjuk vele. Kíméletesen összeforraljuk, majd finom szűrőn átszűrjük. Nagyobb serpenyőben olajon megpirítjuk a megmosott és leszárított, nagyobb darabokra vágott, sózott halszeleteket. Nagyon kell vigyázni, nehogy eltörjenek a halak. Amikor már a halhús mindkét oldala fehéres, ráöntjük a leszűrt mártást. Tehetünk rá pár gerezd lehéjazott paradicsomot is. Összepároljuk. Ha kell, ízesítjük, és tálaljuk. Tálalásnál a tetejét meglocsoljuk a maradék tejföllel.Köretnek az apró kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, majd leszűrjük. A kifőtt, leszűrt tésztát összekeverjük a leszűrt zsírral, sóval, túróval és tejföllel.
Hőálló tálon forró sütőben megpirítjuk, majd a harcsa mellé tálaljuk, tetejére tesszük a pirított szalonnát.