hero image

Tarhonya, lédig

Kezdőlap / Termékek / Tészta / 4 tojásos / Tarhonya, lédig

A tarhonya egy igazán hagyományos magyar tésztafajta. Nagy felületének köszönhetően, sok szaftot szed fel. Ezért tökéletes választás pörköltekhez és más szaftos ételekhez egyaránt. Emellett kiválóan megállja helyét egytálételek készítésénél is, nem véletlen, hogy a pásztor ételek sokat használt hozzávalója.

A tökéletes tarhonya elkészítéséhez elengedhetetlen a termék főzés előtt pirítása. Ehhez közepes lángos melegítsünk zsiradékot, majd adjuk hozzá a tarhonyát. Folyamatosan kevergetve 2-3 perc alatt kissé lepirítjuk, majd felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel. Ez azért célszerű, mert így kisebb az esély, hogy le- vagy összetapadjanak a szemek.

Csak üzleti vásárlóinknak elérhető kiszerelés!

A termékről

Kiszerelés

7 kg


Főzési idő

12-15 perc


Allergének

glutén, tojás


Tápérték

Általános információk

Átlagos tápérték 100g/adag RI % adagban RI*
Energiatartalom 1672 kJ, 394 kcal 20 % 2000 kcal
Zsír 2,2 g 3 % 70 g
ebből telített zsírsavak 0,6 g 3 % 20 g
Szénhidrátok 80 g 30 % 260 g
ebből cukor 1,1 g 1 % 90 g
Fehérje 13 g 26 % 50 g
0,21 g 3 % 6 g

* RI: Irányadó Napi Beviteli Érték a felnőttek számára 8400 kJ / 2000 kcal étrend alapján. Az egyéni szükséglet az életkortól, nemtől, testtömegtől és a fizikai mértéktől függően változhat.

A tészták saját alapanyagokból, a gyermelyi malomban előállított speciális tésztaipari lisztből és a saját tojófarmjainkon megtermelt friss tojásból készülnek.

A Gyermelyi Vállalatcsoport elkötelezett a kiváló minőségű, biztonságos, magyar élelmiszer előállítása és a fogyasztói igények minél szélesebb körű kielégítése iránt. Termékeink zöme saját előállítású alapanyagból készül, így biztosított a gondos válogatás, a kifogástalan minőség és a finom íz. Az alábbiakban áttekintheti a fogyasztóknak szánt termékeink palettáját, amelyekről további információt is megtudhat.