Vita Pasta lédig tarhonya
hero image

Tarhonya, lédig

Kezdőlap / Termékek / Tészta / Vita pasta / Tarhonya, lédig

A tarhonya egy igazán hagyományos magyar tésztafajta. Nagy felületének köszönhetően, sok szaftot szed fel. Ezért tökéletes választás pörköltekhez és más szaftos ételekhez egyaránt. Emellett kiválóan megállja helyét egytálételek készítésénél is, nem véletlen, hogy a pásztor ételek sokat használt hozzávalója.

A tökéletes tarhonya elkészítéséhez elengedhetetlen a termék főzés előtt pirítása. Ehhez közepes lángos melegítsünk zsiradékot, majd adjuk hozzá a tarhonyát. Folyamatosan kevergetve 2-3 perc alatt kissé lepirítjuk, majd felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel. Ez azért célszerű, mert így kisebb az esély, hogy le- vagy összetapadjanak a szemek.

Csak üzleti vásárlóinknak elérhető kiszerelés!

A termékről

Kiszerelés

7 kg


Allergének

glutén, tojást nyomokban tartalmazhat


Tápérték

Általános információk

Átlagos tápérték 100g/adag RI % adagban RI*
Energiatartalom 1531 kJ / 361 kcal 18 % 2000 kcal
Zsír 1,4 g 2 % 70 g
ebből telített zsírsavak 0,3 g 2 % 20 g
Szénhidrát 73 g 28 % 260 g
ebből cukor 4,5 g 5 % 90 g
Fehérje 14 g 28 % 50 g
0,11 g 2 % 6 g

* RI: Irányadó Napi Beviteli Érték a felnőttek számára 8400 kJ / 2000 kcal étrend alapján. Az egyéni szükséglet az életkortól, nemtől, testtömegtől és a fizikai mértéktől függően változhat.

A terméket egyértelműen meghatározó durumbúzát a vetőmagtól kezdve kontrolláljuk, az őrleményt pedig saját malmunkban állítjuk elő, ezzel is garantálva a kiváló minőséget. A Vita Pasta név egy könnyed ízű, magas vízfelvevő képességű – és így gazdaságos – olasz típusú tésztát takar. Az ízletes, alaktartó és ruganyos durumtészták a koleszterinmentes táplálkozás fontos és finom kellékei.

A Gyermelyi Vállalatcsoport elkötelezett a kiváló minőségű, biztonságos, magyar élelmiszer előállítása és a fogyasztói igények minél szélesebb körű kielégítése iránt. Termékeink zöme saját előállítású alapanyagból készül, így biztosított a gondos válogatás, a kifogástalan minőség és a finom íz. Az alábbiakban áttekintheti a fogyasztóknak szánt termékeink palettáját, amelyekről további információt is megtudhat.