Erdei gombás, fokhagymás tészta sült nyárssal

Kezdőlap / Receptek / Erdei gombás, fokhagymás tészta sült nyárssal

Erdei gombás, fokhagymás tészta sült nyárssal

Óra ikon 90 perc
Kanál ikon haladó

Hozzávalók 4 főre

  • 400 g Gyermelyi 4 tojásos spagetti
  • 300 g csirkemellfilé
  • 300 g szűzpecsenye
  • 100 g póréhagyma
  • 200 g vegyes erdei gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db paradicsom (héjazva, magozva)
  • 100 g zöld színű paprika
  • 150 g cukkini
  • 8 db koktélparadicsom
  • 1 dl olívaolaj
  • parmezán
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, őrölt bors

Elkészítés

Megtisztítjuk a zöldséget, és megmossuk. A csirkehúst, és a szűzpecsenyét 16-16 darabra vágjuk. Nyársra húzunk egy darab csirkét, majd arra egy darab cukkínit, szűzpecsenyét és egy fél koktélparadicsomot. Ezt a sort megismételjük még egyszer, és akkor kész egy nyárs. Ebből a nyársból készítünk 8 darabot. Sózzuk, borsozzuk, majd tálalás előtt olajon megsütjük. Köretnek vékony csíkokra vágjuk a paprikát és a póréhagymát. Felszeleteljük az erdei gombákat. Olívaolaj felén megfuttatjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel, és félretesszük. Az olaj másik felén megfuttatjuk a csíkokra vágott zöldségeket, rátesszük a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk az összevágott paradicsomot, a félretett gombát, és összemelegítjük. A tésztát sós forró vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük.

Végül összekeverjük a raguval, majd tányérra tesszük, tetejére sajtot reszelünk. Mellé a sült nyársakat adjuk.