Erdei gombás, fokhagymás tészta sült nyárssal
Hozzávalók 4 főre
- 400 g Gyermelyi 4 tojásos spagetti
- 300 g csirkemellfilé
- 300 g szűzpecsenye
- 100 g póréhagyma
- 200 g vegyes erdei gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db paradicsom (héjazva, magozva)
- 100 g zöld színű paprika
- 150 g cukkini
- 8 db koktélparadicsom
- 1 dl olívaolaj
- parmezán
- 1 csokor petrezselyem
- só, őrölt bors
Elkészítés
Megtisztítjuk a zöldséget, és megmossuk. A csirkehúst, és a szűzpecsenyét 16-16 darabra vágjuk. Nyársra húzunk egy darab csirkét, majd arra egy darab cukkínit, szűzpecsenyét és egy fél koktélparadicsomot. Ezt a sort megismételjük még egyszer, és akkor kész egy nyárs. Ebből a nyársból készítünk 8 darabot. Sózzuk, borsozzuk, majd tálalás előtt olajon megsütjük. Köretnek vékony csíkokra vágjuk a paprikát és a póréhagymát. Felszeleteljük az erdei gombákat. Olívaolaj felén megfuttatjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel, és félretesszük. Az olaj másik felén megfuttatjuk a csíkokra vágott zöldségeket, rátesszük a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk az összevágott paradicsomot, a félretett gombát, és összemelegítjük. A tésztát sós forró vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük.
Végül összekeverjük a raguval, majd tányérra tesszük, tetejére sajtot reszelünk. Mellé a sült nyársakat adjuk.