Bevert tojás paradicsomos raguval

Kezdőlap / Receptek / Bevert tojás paradicsomos raguval

Bevert tojás paradicsomos raguval

Óra ikon 45 perc
Kanál ikon félprofi

Hozzávalók 4 főre

  • 9 db Gyermelyi tojás
  • 300 g (héjában főtt) burgonya
  • 200 g parajlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 300 g cukkini
  • 200 g paradicsom
  • 100 g póréhagyma
  • 0, 5 dl olaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 80 g Gyermelyi finomliszt
  • 1 evőkanál kapor
  • 2 evőkanál ecet
  • őrölt bors

Elkészítés

A főtt burgonyát megtisztítjuk, és melegen áttörjük, majd félretesszük hűlni. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a paradicsomot lehéjazzuk, a parajlevelet összetépkedjük. Kevés olajon megfuttatjuk a lereszelt fokhagymát, majd rátesszük a parajleveleket. Nagy lángon pirítjuk, míg a levelek összeesnek. Sózzuk, borsozzuk és levesszük. Amikor a burgonya kihűlt, belekeverünk 1 db tojást, a lisztet, a sót, és a lecsepegtetett, kissé összevágott parajt. Kis lepényeket formázunk, amit tálalás előtt kevés olajon megsütünk.A póréhagymát fél karikára vágjuk, és olajon megfuttatjuk. Rátesszük az összevágott cukkinit, és 2-3 percig összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a kockázott paradicsomot. Megszórjuk kaporral, és pár perc alatt összepároljuk. A tojásoknak ecetes vizet teszünk fel forrni. Amikor forr, kis lángra vesszük, és a tojásokat egyenként beleütjük. Kanállal formázzuk, takargatjuk, majd 3-6 percig főzzük, ki milyen lágyan szereti. Amikor kész, kivesszük, és meleg, sós vízbe mártva öblítjük.

Tálalásnál tányérra tesszük a paradicsomos ragut, rá a sült lepényeket és a tojást.