Bevert tojás paradicsomos raguval
Hozzávalók 4 főre
- 9 db Gyermelyi tojás
- 300 g (héjában főtt) burgonya
- 200 g parajlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g cukkini
- 200 g paradicsom
- 100 g póréhagyma
- 0, 5 dl olaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- 80 g Gyermelyi finomliszt
- 1 evőkanál kapor
- 2 evőkanál ecet
- só
- őrölt bors
Elkészítés
A főtt burgonyát megtisztítjuk, és melegen áttörjük, majd félretesszük hűlni. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a paradicsomot lehéjazzuk, a parajlevelet összetépkedjük. Kevés olajon megfuttatjuk a lereszelt fokhagymát, majd rátesszük a parajleveleket. Nagy lángon pirítjuk, míg a levelek összeesnek. Sózzuk, borsozzuk és levesszük. Amikor a burgonya kihűlt, belekeverünk 1 db tojást, a lisztet, a sót, és a lecsepegtetett, kissé összevágott parajt. Kis lepényeket formázunk, amit tálalás előtt kevés olajon megsütünk.A póréhagymát fél karikára vágjuk, és olajon megfuttatjuk. Rátesszük az összevágott cukkinit, és 2-3 percig összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a kockázott paradicsomot. Megszórjuk kaporral, és pár perc alatt összepároljuk. A tojásoknak ecetes vizet teszünk fel forrni. Amikor forr, kis lángra vesszük, és a tojásokat egyenként beleütjük. Kanállal formázzuk, takargatjuk, majd 3-6 percig főzzük, ki milyen lágyan szereti. Amikor kész, kivesszük, és meleg, sós vízbe mártva öblítjük.
Tálalásnál tányérra tesszük a paradicsomos ragut, rá a sült lepényeket és a tojást.