Tojássaláta halszelettel

Kezdőlap / Receptek / Tojássaláta halszelettel

Tojássaláta halszelettel

Óra ikon 45 perc
Kanál ikon kezdő

Hozzávalók 4 főre

  • 9 db Gyermelyi tojás
  • 600 g halfilé, saláták
  • 1 dl olívaolaj
  • olaj (sütéshez)
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • 80 g vegyes mag
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál (apróra vágott) kapribogyó
  • őrölt bors

Elkészítés

Megtisztítjuk, megmossuk a salátákat, zöldségeket. Összekeverjük a citromlevet, a mustárt, a sót, a borsot és az olajat, majd beletesszük az összevágott bazsalikomot és a kapribogyót. A zöldségeket daraboljuk és összeforgatjuk az öntettel. Hűtőben pihentetjük. A halat daraboljuk, sózzuk. Megforgatjuk egy felvert tojásban, majd a magvakban. Kissé megnyomkodjuk. Kevés felmelegített olajon megsütjük.

Tálaláskor a zöldségekhez keverjük az összetépkedett salátát és a keményre főzött, felkarikázott tojást, majd tányérra rendezzük, és mellétesszük a halszeleteket.