Tojássaláta halszelettel
Hozzávalók 4 főre
- 9 db Gyermelyi tojás
- 600 g halfilé, saláták
- 1 dl olívaolaj
- olaj (sütéshez)
- 1 evőkanál bazsalikom
- 80 g vegyes mag
- 1 evőkanál mustár
- 2 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál (apróra vágott) kapribogyó
- só
- őrölt bors
Elkészítés
Megtisztítjuk, megmossuk a salátákat, zöldségeket. Összekeverjük a citromlevet, a mustárt, a sót, a borsot és az olajat, majd beletesszük az összevágott bazsalikomot és a kapribogyót. A zöldségeket daraboljuk és összeforgatjuk az öntettel. Hűtőben pihentetjük. A halat daraboljuk, sózzuk. Megforgatjuk egy felvert tojásban, majd a magvakban. Kissé megnyomkodjuk. Kevés felmelegített olajon megsütjük.
Tálaláskor a zöldségekhez keverjük az összetépkedett salátát és a keményre főzött, felkarikázott tojást, majd tányérra rendezzük, és mellétesszük a halszeleteket.