Tojástekercs salátával
Hozzávalók 4 főre
- 8 db Gyermelyi tojás
- 150 g (szeletelt) sonka
- saláták
- 4 evőkanál olaj
- 100 g (szeletelt) sajt
- 1 evőkanál keményítő
- 2 evőkanál petrezselyem
- só
- őrölt bors
Elkészítés
A tojásokat felütjük, és összekeverjük keményítővel, sóval, borssal. Teflonos serpenyőben az olaj felét felmelegítjük, majd a felvert tojás felét ráöntjük. Kis lángon sütjük. Amikor megsült, az egyik felét megfordítjuk, mint a palacsintát. Ezt az oldalt nem is sütjük jóformán, csak megvárjuk, hogy a tojás kissé megszilárduljon. Tányérra borítjuk, hogy a sületlen rész legyen felül. Megszórjuk a petrezselyem felével, rárendezzük a sonka és a sajt felét, majd szorosan feltekerjük. Fóliába csomagoljuk, hogy ne hűljön ki. A műveletet megismételjük.
A tekercseket szeleteljük, és tetszőleges salátával tálaljuk. Hidegen, melegen egyaránt jó.