Chifferini parajjal, gombával

Hozzávalók 4 főre
- 500 g Gyermelyi Expressz Chifferini tészta
- 3 gerezd reszelt fokhagyma
- 4 szál zöldhagyma
- 200 g gomba
- 100 g zsenge paraj
- só
- darált bors
- reszelt szerecsendió
- 100 g Gouda sajt
- 100 g Edami sajt
- 100 g Cheddar sajt
- 80 g vaj
- 60 g Gyermelyi finomliszt
- 6 dl tej
- 0, 5 dl olívaolaj
Elkészítés
A zöldhagymát gorombára összevágjuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és szeleteljük. A sajtokat lereszeljük, de a Cheddart külön tesszük. Forró olajon megpirítjuk a gombát, majd rátesszük a zöldhagymát, sózzuk, borsozzuk, tűzről levéve összeforgatjuk a parajjal.
A vajat megolvasztjuk, rátesszük a lisztet és habzásig kevergetjük. Ráöntjük a meleg tejet és habverővel simára keverjük. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a szerecsendiót, és a fokhagymát. Kevergetve kiforraljuk, majd tűzről levéve beletesszük a kétféle reszelt fehér sajtot és simára keverjük. Közben a tésztát bő sós lobogó vízben főzzük, ügyelve, hogy a tészta jól harapható, inkább keményebb állagú legyen. Leszűrjük, de nem öblítjük le. Beleforgatjuk a mártásba a parajos gombával együtt, szükség szerint ízesítjük.
Hőálló tálba tesszük, tetejére szórjuk a félretett Cheddar sajtot és előmelegített 200-220 fokos sütőben összesütjük.
Sütőből kivéve pár percig pihentetjük, majd tálaljuk.