Chifferini parajjal, gombával

Kezdőlap / Receptek / Chifferini parajjal, gombával

Chifferini parajjal, gombával

Óra ikon 40 perc
Kanál ikon kezdő

Hozzávalók 4 főre

  • 500 g Gyermelyi Expressz Chifferini tészta
  • 3 gerezd reszelt fokhagyma
  • 4 szál zöldhagyma
  • 200 g gomba
  • 100 g zsenge paraj
  • darált bors
  • reszelt szerecsendió
  • 100 g Gouda sajt
  • 100 g Edami sajt
  • 100 g Cheddar sajt
  • 80 g vaj
  • 60 g Gyermelyi finomliszt
  • 6 dl tej
  • 0, 5 dl olívaolaj

Elkészítés

A zöldhagymát gorombára összevágjuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és szeleteljük. A sajtokat lereszeljük, de a Cheddart külön tesszük. Forró olajon megpirítjuk a gombát, majd rátesszük a zöldhagymát, sózzuk, borsozzuk, tűzről levéve összeforgatjuk a parajjal.
A vajat megolvasztjuk, rátesszük a lisztet és habzásig kevergetjük. Ráöntjük a meleg tejet és habverővel simára keverjük. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a szerecsendiót, és a fokhagymát. Kevergetve kiforraljuk, majd tűzről levéve beletesszük a kétféle reszelt fehér sajtot és simára keverjük. Közben a tésztát bő sós lobogó vízben főzzük, ügyelve, hogy a tészta jól harapható, inkább keményebb állagú legyen. Leszűrjük, de nem öblítjük le. Beleforgatjuk a mártásba a parajos gombával együtt, szükség szerint ízesítjük.
Hőálló tálba tesszük, tetejére szórjuk a félretett Cheddar sajtot és előmelegített 200-220 fokos sütőben összesütjük.

Sütőből kivéve pár percig pihentetjük, majd tálaljuk.