Csípős-paradicsomos pulykaleves

Kezdőlap / Receptek / Csípős-paradicsomos pulykaleves

Csípős-paradicsomos pulykaleves

Óra ikon 50 perc
Kanál ikon kezdő

Hozzávalók 4 főre

  • 70 g Gyermelyi 8 tojásos gyufametélt
  • 250 g pulykamell
  • 4 szál zöldhagyma
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 db paradicsom
  • 0, 5 dl olívaolaj
  • 1 evőkanál zellerzöld
  • 2 db chilipaprika
  • 2 dl paradicsomlé
  • őrölt bors

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A hagymát finomra, a zöldhagymát nagyobb darabokra vágjuk. A letisztított, megmosott húst kis kockákra vágjuk. Olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kimagozott, apróra vágott chilit. Rátesszük a zöldhagymát, elkeverjük. Ráöntjük a paradicsomlevet, és alaplevet vagy vizet. Kíméletesen forraljuk. Amikor a hús puha, beleszórjuk az apróra vágott paradicsomdarabokat, és a gorombára vágott zellerzöldet.

Ha szükséges, ízesítjük, összeforraljuk. Gyufatésztával tálaljuk, amit a levesben vagy külön főzünk ki.