Csípős-paradicsomos pulykaleves
Hozzávalók 4 főre
- 70 g Gyermelyi 8 tojásos gyufametélt
- 250 g pulykamell
- 4 szál zöldhagyma
- 1 kis fej hagyma
- 2 db paradicsom
- 0, 5 dl olívaolaj
- 1 evőkanál zellerzöld
- 2 db chilipaprika
- 2 dl paradicsomlé
- só
- őrölt bors
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A hagymát finomra, a zöldhagymát nagyobb darabokra vágjuk. A letisztított, megmosott húst kis kockákra vágjuk. Olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kimagozott, apróra vágott chilit. Rátesszük a zöldhagymát, elkeverjük. Ráöntjük a paradicsomlevet, és alaplevet vagy vizet. Kíméletesen forraljuk. Amikor a hús puha, beleszórjuk az apróra vágott paradicsomdarabokat, és a gorombára vágott zellerzöldet.
Ha szükséges, ízesítjük, összeforraljuk. Gyufatésztával tálaljuk, amit a levesben vagy külön főzünk ki.