Erdei gombaleves csirkemájjal, csipettel
Hozzávalók 4 főre
- 80 g Gyermelyi 8 tojásos csipet
- 250 g csirkemáj
- 100 g vegyes erdei gomba
- 80 g póréhagyma
- 1 db sárgarépa
- 0, 5 dl olívaola
- 1 csokor petrezselyem
- só
- őrölt bors
Elkészítés
A megtisztított csirkemájat leforrázzuk, majd lemossuk, és daraboljuk. Megtisztítjuk, és megmossuk a zöldségeket, gombát, a hagymát gorombára, a sárgarépát négyfelé, majd szeletekre vágjuk. A gombákat szeleteljük. Olajon megfuttatjuk a sárgarépát, majd rátesszük a hagymát, elkeverjük, és hozzáadjuk a májat. Sózzuk, borsozzuk, 1 percig összepirítjuk. Felengedjük alaplével vagy vízzel. Amikor forr, beletesszük a gombát és a petrezselymet.
Rövid ideig kíméletesen összefőzzük. Tálaláskor külön kifőtt csipet tésztát adunk hozzá.