Erdei gombaleves csirkemájjal, csipettel

Kezdőlap / Receptek / Erdei gombaleves csirkemájjal, csipettel

Erdei gombaleves csirkemájjal, csipettel

Óra ikon 50 perc
Kanál ikon kezdő

Hozzávalók 4 főre

  • 80 g Gyermelyi 8 tojásos csipet
  • 250 g csirkemáj
  • 100 g vegyes erdei gomba
  • 80 g póréhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 0, 5 dl olívaola
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt bors

Elkészítés

A megtisztított csirkemájat leforrázzuk, majd lemossuk, és daraboljuk. Megtisztítjuk, és megmossuk a zöldségeket, gombát, a hagymát gorombára, a sárgarépát négyfelé, majd szeletekre vágjuk. A gombákat szeleteljük. Olajon megfuttatjuk a sárgarépát, majd rátesszük a hagymát, elkeverjük, és hozzáadjuk a májat. Sózzuk, borsozzuk, 1 percig összepirítjuk. Felengedjük alaplével vagy vízzel. Amikor forr, beletesszük a gombát és a petrezselymet.

Rövid ideig kíméletesen összefőzzük. Tálaláskor külön kifőtt csipet tésztát adunk hozzá.