Diós tésztával sült barack eper öntettel

Kezdőlap / Receptek / Diós tésztával sült barack eper öntettel

Diós tésztával sült barack eper öntettel

Óra ikon 70 perc
Kanál ikon haladó

Hozzávalók 4 főre

  • 70 g Gyermelyi 8 tojásos cérnácska
  • 10 db barack (tisztított, magozott, felezett)
  • 2 db citrom reszelt héja
  • 70 g darált dió
  • 20 g vaj
  • 40 g vaj
  • 30 g cukor
  • 2 db Gyermelyi tojás
  • 50 g barna cukor
  • 1 db vaníliarúd kikapart magja
  • kevés rum

Elkészítés

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, vajjal. Hozzáadjuk a kikapart vaníliát, a reszelt citromhéjat és a kinyomott levét. Összekeverjük, beletesszük a diót, ízlés szerint rumot, és beleforgatjuk a tésztát. A fehérjéből felvert kemény habot nagyon kíméletesen hozzákeverjük, és félretesszük 10 percig pihenni. A barackokhoz felolvasztjuk a vajat, és enyhén karamellizáljuk a cukrot. Beletesszük a barackot, alaposan átforgatjuk benne, majd rátesszük a reszelt citromhéjat, és a barackokat sütőtálra tesszük. A magok helyére teszünk a diós tésztából, majd az egészet forró sütőben megpirítjuk.

Forrón tányérra tesszük, mellé habot és eperöntetet adunk.