Diós tésztával sült barack eper öntettel
Hozzávalók 4 főre
- 70 g Gyermelyi 8 tojásos cérnácska
- 10 db barack (tisztított, magozott, felezett)
- 2 db citrom reszelt héja
- 70 g darált dió
- 20 g vaj
- 40 g vaj
- 30 g cukor
- 2 db Gyermelyi tojás
- 50 g barna cukor
- 1 db vaníliarúd kikapart magja
- kevés rum
Elkészítés
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, vajjal. Hozzáadjuk a kikapart vaníliát, a reszelt citromhéjat és a kinyomott levét. Összekeverjük, beletesszük a diót, ízlés szerint rumot, és beleforgatjuk a tésztát. A fehérjéből felvert kemény habot nagyon kíméletesen hozzákeverjük, és félretesszük 10 percig pihenni. A barackokhoz felolvasztjuk a vajat, és enyhén karamellizáljuk a cukrot. Beletesszük a barackot, alaposan átforgatjuk benne, majd rátesszük a reszelt citromhéjat, és a barackokat sütőtálra tesszük. A magok helyére teszünk a diós tésztából, majd az egészet forró sütőben megpirítjuk.
Forrón tányérra tesszük, mellé habot és eperöntetet adunk.