Sült almával rakott mascarponés tészta
Hozzávalók 4 főre
- 100 g Gyermelyi 8 tojásos cérnácska
- 4 db alma
- 120 g mascarpone
- 2 dl tejszín
- tejszínhab
- 50 g cukor
- 1 db vaníliarúd
Elkészítés
A mascarponét összekeverjük a tejszínnel, a kikapart vaníliával, habbá verjük, és a végén belekeverjük a cukrot. Összeforgatjuk a főtt, leöblített tésztával, és 1 órára hűtőbe tesszük. Az almát megmossuk, a közepét kiszúrjuk, és felszeleteljük. Az almakarikákat szárazon vagy kevés vajon megsütjük. Tálaláskor tányérra teszünk egy almakarikát, rá a mascarponés tésztát, majd ismét egy almakarikát. Ezt ismételgetjük 3-4 szintig.
Tetejére tejszínhabot teszünk, mellé tetszőleges öntetet adhatunk.