Zelleres csirkeraguleves eperlevéllel

Kezdőlap / Receptek / Zelleres csirkeraguleves eperlevéllel

Zelleres csirkeraguleves eperlevéllel

Óra ikon 50 perc
Kanál ikon kezdő

Hozzávalók 4 főre

  • 70 g Gyermelyi 8 tojásos eperlevél
  • 250 g csirkemell vagy csirkecombfilé
  • 100 g póréhagyma
  • 100 g szárzeller
  • 100 g piros húsú paprika
  • 50 g vaj
  • 1dl tejszín
  • 1 csokor petrezselyem
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A póréhagymát hosszában négyfelé vágjuk, majd keresztben vékonyan szeleteljük. A paprikát kis kockákra vágjuk. A szárzellert vékonyra szeleteljük. A letisztított, megmosott húst kis kockákra vágjuk. Vajon fehéredésig pirítjuk. Rátesszük a hagymát, paprikát, és 1-2 percig összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Felengedjük alaplével vagy vízzel. Beletesszük a szárzellert, és kíméletesen összeforraljuk. Amikor a hús puha, kiveszünk a léből, összekeverjük a tejszínnel, majd a tejszínes levest belekeverjük a levesbe. Amint forr, levesszük. Hozzáadjuk a gorombára összevágott petrezselymet, és ha szükséges, fűszerezzük.

Eperlevéllel tálaljuk, amit a levesben vagy külön főzünk ki.