Zelleres csirkeraguleves eperlevéllel
Hozzávalók 4 főre
- 70 g Gyermelyi 8 tojásos eperlevél
- 250 g csirkemell vagy csirkecombfilé
- 100 g póréhagyma
- 100 g szárzeller
- 100 g piros húsú paprika
- 50 g vaj
- 1dl tejszín
- 1 csokor petrezselyem
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A póréhagymát hosszában négyfelé vágjuk, majd keresztben vékonyan szeleteljük. A paprikát kis kockákra vágjuk. A szárzellert vékonyra szeleteljük. A letisztított, megmosott húst kis kockákra vágjuk. Vajon fehéredésig pirítjuk. Rátesszük a hagymát, paprikát, és 1-2 percig összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Felengedjük alaplével vagy vízzel. Beletesszük a szárzellert, és kíméletesen összeforraljuk. Amikor a hús puha, kiveszünk a léből, összekeverjük a tejszínnel, majd a tejszínes levest belekeverjük a levesbe. Amint forr, levesszük. Hozzáadjuk a gorombára összevágott petrezselymet, és ha szükséges, fűszerezzük.
Eperlevéllel tálaljuk, amit a levesben vagy külön főzünk ki.