Parajos-tejszínes tészta csirkecsíkokkal
Hozzávalók 4 főre
- 400 g Gyermelyi 8 tojásos szélesmetélt
- 500 g csirkemellfilé
- 4 szál zöldhagyma
- 200 g paraj
- 2 gerezd fokhagyma
- 0, 5 dl olívaolaj
- 40 g vaj
- 2 dl tejszín
- só
- őrölt bors
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Ha a paraj zsenge, nem kell leforrázni, ha keményebb a levele, 2-3 percig lobogó sós vízbe tesszük, majd leszűrjük, jeges vízben hűtjük, leszárítjuk. A megtisztított, megmosott csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Forró olajon lepirítjuk. Amikor megpirult, rátesszük a gorombára vágott zöldhagymát, zúzott fokhagymát, és összeforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk. Amint a hagyma összeesett, rátesszük a vajat és a parajt. Jól összerázzuk, elkeverjük. Ráöntjük a tejszínt és 2-3 dl vizet a tészta főzővizéből. Összeforraljuk, és ha szükséges, ízesítjük.
A sós forró vízben kifőtt tésztát leszűrjük – de nem mossuk le -, és összekeverjük a raguval, majd tálaljuk.