Édesköményes-lazacos szélesmetélt

Hozzávalók 4 főre
- 400 g Gyermelyi 8 tojásos szélesmetélt
- 150 g füstölt lazac
- 200 g édeskömény
- 100 g póréhagyma
- 1 db citrom reszelt héja
- 0, 5 dl olívaolaj
- 40 g vaj
- 2 dl tejszín
- só
- őrölt bors
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A póréhagymát és az édesköményt fél karikákra vágjuk, az édeskömény zöldjét gorombára. A citromhéjat (csak a sárga részt) vékony csíkokra vágjuk, és forró vízbe tesszük 2-3 másodpercre, majd leöblítjük. Ezt a műveletet megismételjük, és félretesszük. Olajon megfuttatjuk a hagymát, majd rátesszük a vajat és az édesköményt. Sózzuk, borsozzuk és kevés vízzel roppanósra pároljuk. Ráöntjük a tejszínt, beletesszük a citromhéjat, és teszünk hozzá a tészta főzőlevéből. Amikor forr, hozzáadjuk a félretett zöldet és a csíkokra vágott halat.
Összekeverjük, majd beleforgatjuk a tésztát, amit nem mostunk le, majd tálaljuk.