Édesköményes-lazacos szélesmetélt

Kezdőlap / Receptek / Édesköményes-lazacos szélesmetélt

Édesköményes-lazacos szélesmetélt

Óra ikon 40 perc
Kanál ikon kezdő

Hozzávalók 4 főre

  • 400 g Gyermelyi 8 tojásos szélesmetélt
  • 150 g füstölt lazac
  • 200 g édeskömény
  • 100 g póréhagyma
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 0, 5 dl olívaolaj
  • 40 g vaj
  • 2 dl tejszín
  • őrölt bors

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A póréhagymát és az édesköményt fél karikákra vágjuk, az édeskömény zöldjét gorombára. A citromhéjat (csak a sárga részt) vékony csíkokra vágjuk, és forró vízbe tesszük 2-3 másodpercre, majd leöblítjük. Ezt a műveletet megismételjük, és félretesszük. Olajon megfuttatjuk a hagymát, majd rátesszük a vajat és az édesköményt. Sózzuk, borsozzuk és kevés vízzel roppanósra pároljuk. Ráöntjük a tejszínt, beletesszük a citromhéjat, és teszünk hozzá a tészta főzőlevéből. Amikor forr, hozzáadjuk a félretett zöldet és a csíkokra vágott halat.

Összekeverjük, majd beleforgatjuk a tésztát, amit nem mostunk le, majd tálaljuk.