Mandulás-marcipános tésztafelfújt aszalt gyümölccsel

Kezdőlap / Receptek / Mandulás-marcipános tésztafelfújt aszalt gyümölccsel

Mandulás-marcipános tésztafelfújt aszalt gyümölccsel

Óra ikon 60 perc
Kanál ikon haladó

Hozzávalók 4 főre

  • 100 g Gyermelyi 8 tojásos cérnácska
  • 80 g vegyes aszalt gyümölcs
  • 1 dl tejszín
  • 50 g vaj
  • 30 g cukor
  • 100 g marcipán
  • 30 g pirított mandula

Elkészítés

A marcipánt gorombára lereszeljük, és a tejszínnel felfőzzük, majd lehűtjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, vajjal. Hozzákeverjük az apróra vágott aszalt gyümölcsöket, belekeverjük a tejszínes marcipánt és a kifőtt tésztát. A fehérjéből felvert kemény habot nagyon kíméletesen hozzákeverjük, és félretesszük 10 percet pihenni. A pudingformákat – vagy nagyobb kávéscsészéket – kivajazzuk, és kiszórjuk. Beletöltjük a marcipános tésztát. Sütőbe, vízfürdőbe téve kigőzöljük vagy csészébe tesszük, és mikrohullámú sütőben kipároljuk 2-3 perc alatt.

Melegen tálaljuk, tetejét megszórjuk a pirított mandulával, mellé tejszínhabot és szederöntetet adunk.