Mandulás-marcipános tésztafelfújt aszalt gyümölccsel
Hozzávalók 4 főre
- 100 g Gyermelyi 8 tojásos cérnácska
- 80 g vegyes aszalt gyümölcs
- 1 dl tejszín
- 50 g vaj
- 30 g cukor
- 100 g marcipán
- 30 g pirított mandula
Elkészítés
A marcipánt gorombára lereszeljük, és a tejszínnel felfőzzük, majd lehűtjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, vajjal. Hozzákeverjük az apróra vágott aszalt gyümölcsöket, belekeverjük a tejszínes marcipánt és a kifőtt tésztát. A fehérjéből felvert kemény habot nagyon kíméletesen hozzákeverjük, és félretesszük 10 percet pihenni. A pudingformákat – vagy nagyobb kávéscsészéket – kivajazzuk, és kiszórjuk. Beletöltjük a marcipános tésztát. Sütőbe, vízfürdőbe téve kigőzöljük vagy csészébe tesszük, és mikrohullámú sütőben kipároljuk 2-3 perc alatt.
Melegen tálaljuk, tetejét megszórjuk a pirított mandulával, mellé tejszínhabot és szederöntetet adunk.