Friss paradicsomos, sok hagymás, kapribogyós Gemelli

Hozzávalók 4 főre
- 400 g Gyermelyi Prémium Gemelli tészta
- 6 szál zöldhagyma
- 100 g póréhagyma
- 2 közepes lilahagyma
- 3 gerezd reszelt fokhagyma
- 200 g vegyes koktél paradicsom
- 3 szál rozmaring
- só
- darált bors
- 1 dl olívaolaj
- 1 teáskanál gorombára vágott kapribogyó
- ízlés szerint savanyított gyöngyhagyma
- 3 dl tejszín
Elkészítés
A zöldhagymát gorombára, a póréhagymát vastagabb fél karikára vágjuk. A lilahagymákat vékony cikkekre, a savanyított gyöngyhagymát félbe vágjuk. A paradicsomokat negyedeljük.
Olívaolajon megfonnyasztjuk a lilahagymát, majd rátesszük a fokhagymát, majd a többi hagymát is. Elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a rozmaringot. Pároljuk 2-3 percig, majd beletesszük a paradicsomokat, a kapribogyót, és a tejszínt.
Összeforraljuk, és adunk hozzá keveset a tészta főzőlevéből is. A tésztát bő sós lobogó vízben főzzük, ügyelve, hogy a tészta jól harapható, inkább keményebb állagú legyen.
Leszűrjük, és beletesszük a raguba, amiben készre főzzük.