Krém karamell

Kezdőlap / Receptek / Krém karamell

Krém karamell

Óra ikon 120 perc
Kanál ikon kezdő

Hozzávalók 4 főre

  • 4 db Gyermelyi tojás sárgája
  • 1 db Gyermelyi tojás
  • 2, 5 dl tej
  • 2, 5 dl tejszín
  • 80 g barnacukor
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 db vanília rúd

Elkészítés

Az 5 evőkanál cukrot kis lángon karamellizáljuk, majd levesszük, és 4 darab kis hőálló pudingos tálka aljába elosztjuk. A tejet, tejszínt feltesszük melegedni, és beletesszük a kikapart vaníliát a hüvelyével együtt. Amikor összeforrt, levesszük. A tojások sárgáját és az egész tojást kikeverjük a barnacukorral, csipet sóval, majd összekeverjük a még meleg, de nem forró tejjel. Leszűrjük, és elosztjuk a tálkákba. Tepsibe konyharuhát teszünk, ráállítjuk a formákat, és meleg vizet teszünk bele, annyit, hogy a formák feléig érjen. Előmelegített 120 C°-os sütőben 90 percig gőzöljük, míg teljesen remegősre nem szilárdul. Kivétel után hűtjük, egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Tálaláskor késsel körbevágjuk, és tányérra borítjuk a kifolyó karamellel együtt. Adhatunk mellé gyümölcsöket, tejszínhabot is.