Tésztában sült tojás

Kezdőlap / Receptek / Tésztában sült tojás

Tésztában sült tojás

Óra ikon 60 perc
Kanál ikon félprofi

Hozzávalók 4 főre

  • 11 db Gyermelyi tojás
  • 200 g cukkini
  • 200 g (főtt) brokkoli
  • 100 g színes paprika
  • 100 g sárgarépa
  • 6 szál zöldhagyma
  • 8 db koktélparadicsom
  • olaj (sütéshez)
  • 1 dl olívaolaj
  • 4 evőkanál Gyermelyi finomliszt
  • 1 evőkanál pesto
  • 2 db olajos szardella
  • curry por
  • őrölt bors

Elkészítés

8 db tojást keményre főzünk, majd a főtt tojásokat kettévágjuk. A sárgáját kivesszük és összetörjük. Belekeverjük a pestot, a sót és a borsot. Az olajos szardellát elkaparjuk késsel, és a töltelékhez adjuk. A tölteléket elosztjuk a főtt tojások felében, majd rátesszük a másik felet, és összenyomkodjuk. Kikeverjük a tésztát. A 3 db tojást tálba ütjük, hozzáadjuk a lisztet, sót, curryt, és annyi lisztet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. A zöldségeket megtisztítjuk, daraboljuk. A cukkinit, hagymát, paprikákat olívaolajon elkezdjük pirítani. Sózzuk, borsozzuk, amikor roppanós, beletesszük a brokkolit, répát, petrezselymet, paradicsomot, és összepirítjuk. A tojásokat lisztbe forgatjuk, majd a tésztába és bő, nem túl forró olajban megsütjük.

A sült tojásokat papírra szedjük, leitatjuk, és tálaljuk.