Tésztában sült tojás
Hozzávalók 4 főre
- 11 db Gyermelyi tojás
- 200 g cukkini
- 200 g (főtt) brokkoli
- 100 g színes paprika
- 100 g sárgarépa
- 6 szál zöldhagyma
- 8 db koktélparadicsom
- olaj (sütéshez)
- 1 dl olívaolaj
- 4 evőkanál Gyermelyi finomliszt
- 1 evőkanál pesto
- 2 db olajos szardella
- só
- curry por
- őrölt bors
Elkészítés
8 db tojást keményre főzünk, majd a főtt tojásokat kettévágjuk. A sárgáját kivesszük és összetörjük. Belekeverjük a pestot, a sót és a borsot. Az olajos szardellát elkaparjuk késsel, és a töltelékhez adjuk. A tölteléket elosztjuk a főtt tojások felében, majd rátesszük a másik felet, és összenyomkodjuk. Kikeverjük a tésztát. A 3 db tojást tálba ütjük, hozzáadjuk a lisztet, sót, curryt, és annyi lisztet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. A zöldségeket megtisztítjuk, daraboljuk. A cukkinit, hagymát, paprikákat olívaolajon elkezdjük pirítani. Sózzuk, borsozzuk, amikor roppanós, beletesszük a brokkolit, répát, petrezselymet, paradicsomot, és összepirítjuk. A tojásokat lisztbe forgatjuk, majd a tésztába és bő, nem túl forró olajban megsütjük.
A sült tojásokat papírra szedjük, leitatjuk, és tálaljuk.