Majonézes saláta főtt tojással
Hozzávalók 4 főre
- 8 db Gyermelyi tojás
- zöldsaláta
- 100 g uborka
- 100 g paradicsom
- 100 g színes paprika
- 100 g retek
- 4 szál zöldhagyma
- friss csíra
- 1 db alma
- 1 dl tejföl
- 2 dl majonéz
- 1 teáskanál magos mustár
- só
- őrölt fehér bors
Elkészítés
A zöldségeket, almát megtisztítjuk, megmossuk, majd szeletekre vágjuk. A salátát megtisztítjuk, és alaposan megmossuk, majd összetépkedjük. A kész majonézt kikeverjük magos mustárral, sóval, borssal, citromlével és a tejföllel. Ezzel a mártással keverjük össze a darabolt zöldségeket, az almát, a tépkedett salátát és az összevágott főtt tojást.
A kevert salátát pirítóssal tálalhatjuk.