Zöldfűszeres-fokhagymás-szardéniás spagetti
Hozzávalók 4 főre
- 400 g Gyermelyi 4 tojásos spagetti
- 250 g apró szardínia (tisztított)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 dl olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 szál rozmaring
- 1 csokor korianderzöld
- 1 csokor snidling
- só, őrölt bors
- 30 g pesto
Elkészítés
A halakat megtisztítjuk, megmossuk, és leszárítjuk. Nagyobb darabokra vágjuk. A citromhéjat (csak a sárga részt) vékony csíkokra vágjuk, és forró vízbe tesszük 2-3 másodpercre, majd leöblítjük. Ezt a műveletet megismételjük, és félretesszük. A megmosott fűszernövényeket gorombára összevágjuk. Az olaj felén megfuttatjuk a tisztított zúzott fokhagymát, majd levesszük a tűzről, és belekeverjük a zöldfűszereket. Hozzákeverjük a pestot és a citromhéjat, majd félretesszük. Az olaj másik felén megpirítjuk a darabolt halakat 1-2 perc alatt, majd hozzáadjuk a fűszeres olajhoz. Lazán összekeverjük, teszünk kevés vizet a tészta főzőlevéből, majd beletesszük a kifőtt, leszűrt, de nem lemosott tésztát.
Összerázzuk, tálaljuk. Tetejére adhatunk sajtforgácsokat.