Zöldfűszeres-fokhagymás-szardéniás spagetti

Kezdőlap / Receptek / Zöldfűszeres-fokhagymás-szardéniás spagetti

Zöldfűszeres-fokhagymás-szardéniás spagetti

Óra ikon 70 perc
Kanál ikon félprofi

Hozzávalók 4 főre

  • 400 g Gyermelyi 4 tojásos spagetti
  • 250 g apró szardínia (tisztított)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 szál rozmaring
  • 1 csokor korianderzöld
  • 1 csokor snidling
  • só, őrölt bors
  • 30 g pesto

Elkészítés

A halakat megtisztítjuk, megmossuk, és leszárítjuk. Nagyobb darabokra vágjuk. A citromhéjat (csak a sárga részt) vékony csíkokra vágjuk, és forró vízbe tesszük 2-3 másodpercre, majd leöblítjük. Ezt a műveletet megismételjük, és félretesszük. A megmosott fűszernövényeket gorombára összevágjuk. Az olaj felén megfuttatjuk a tisztított zúzott fokhagymát, majd levesszük a tűzről, és belekeverjük a zöldfűszereket. Hozzákeverjük a pestot és a citromhéjat, majd félretesszük. Az olaj másik felén megpirítjuk a darabolt halakat 1-2 perc alatt, majd hozzáadjuk a fűszeres olajhoz. Lazán összekeverjük, teszünk kevés vizet a tészta főzőlevéből, majd beletesszük a kifőtt, leszűrt, de nem lemosott tésztát.

Összerázzuk, tálaljuk. Tetejére adhatunk sajtforgácsokat.